Китайският гигант в недвижимите имоти Evergrande Group е подал  молба

...
Китайският гигант в недвижимите имоти Evergrande Group е подал  молба
Коментари Харесай

Китайският имотен срив стигна до САЩ

Китайският колос в недвижимите парцели Evergrande Group е подал  молба за оповестяване в неплатежоспособност по Глава 15 пред съд в Манхатън, заяви Си Ен Би Си. 

Целта е да бъдат предпазени активите на компанията в Съединени американски щати, до момента в който се реализира съглашение за преструктуриране на дълга ѝ. 

Процедурата по Глава 15 от американския Закон за банкрутите има за цел да предложи механизми за разрешаване на случаи на неплатежоспособност, включващи повече от една страна. 

Конгломератът  натрупал дълг от над 300 милиарда $, се оказа в затруднено състояние през 2021 година, когато китайските управляващи стегнаха контрола над бранша на недвижимите парцели. Тогава предприемачът изпадна в дефолт и разгласи стратегия за преструктуриране на задграничните си отговорности през март. Търговията с акциите му е спряна от март 2022 година, заяви Българска телеграфна агенция. 

През юли разгласи загуба от общо 81 милиарда $ за последните две години след усложнения да приключи плановете си и да се разплаща с снабдители и кредитори.  Нетните загуби за 2021 година и 2022 година бяха надлежно 476 милиарда юана (66,36 милиарда долара) and 105,9 милиарда юана (14,76 милиарда долара) - резултат от отписвания на активи, връщане на поземлени имоти, загуби от финансови активи и финансови разноски.  

Съдебната процедура в Съединени американски щати стартира на фона на страховете, че усложненията на китайския бранш на недвижимите парцели могат да " заразят " и цялата стопанска система на страната,  чийто напредък към този момент буксува.

Неотдавна Country Garden, която бе измежду най-големите компании за недвижими парцели в страната, се затрудни да изплати купоните по свои доларови облигации и насочи предизвестие за облагата.     Огромният бранш на недвижимите парцели дълго време бе основен мотор за растежа на китайската стопанска система, допринасяйки за 30 % от брутния вътрешен артикул на страната. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР